OTETI SRBI U LIBIJI Na kolonu otvorena vatra, oteti Slađana i Jovica, ambasador uspeo da se izvuče

Izvor: Blic, 08.Nov.2015, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OTETI SRBI U LIBIJI Na kolonu otvorena vatra, oteti Slađana i Jovica, ambasador uspeo da se izvuče

Dva službenika srpske ambasade u Libiji oteti su danas, potvrđeno je "Blicu" u Ministarstvu spoljnih poslova. Oteti su vezista Slađana Stanković i vozač Jovica Stepić.

Dva službenika ambasade Srbije u gradu Sabrata (Sabratha) u Libiji oteta su danas u prepodnevnim satima, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Prema za sada nepotvrđenim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << informacijama, na kolonu vozila, u kojoj je bio i ambasador Srbije Oliver Potežica i dvoje otetih službenika, otvorena je vatra. Oni su, nezvanično, bili u odvojenim automobilima, od kojih je ovaj sa dvoje službenika otet. Ambasador Potežica bio je u drugom automobilu i u napadu vatrom nije povređen.

O incidentu su obaveštene bezbednosne službe Srbije i Libije.

Kako saznajemo, ministar spoljnih poslova Ivica Dačić se već čuo sa svojim libijskim kolegom, Mohamedom Imhamidom Abdulazizom.

Prema za sada nepotvrđenim informacijama, na kolonu vozila, u kojoj je bio i

Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije čini sve da, u komplikovanoj situaciji na terenu, obezbedi više informacija i siguran povratak naših državljana, navodeno je u saopštenju.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

OTETI SRBI U LIBIJI Na kolonu otvorena vatra oteti Sladjana i Jovica ambasador uspeo da se izvuce

Izvor: medio.rs, 08.Nov.2015

Dva službenika srpske ambasade u Libiji oteti su danas, potvrđeno je "Blicu" u Ministarstvu spoljnih poslova. Oteti su vezista Slađana Stanković i vozač Jovica Stepić...Dva službenika ambasade Srbije u gradu Sabrata (Sabratha) u Libiji oteta su danas u prepodnevnim satima, saopštilo je Ministarstvo...

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.