Nova Libija za jačanje saradnje

Izvor: B92, 16.Jun.2014, 14:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nova Libija za jačanje saradnje"

Beograd -- Novi ambasador Libije u Beogradu Tadžuri Šradi Tadžuri poručio da je njegovo postavljenje za ambasadora izraz želje nove Libije za unapređenje saradnje.

Tadžuri je napomenuo da je prvi ambasador nove države Libije akreditovan u Srbiji posle revolucijie 17. februara, ocenivši da je njegovo postavljenje "izraz snažne želje i stremljenja nove Libije za unapredjenje saradnje izmedju dve prijateljske zemlje i ostvarenje svega za čime teže dva prijateljska naroda". >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Nova vlada Libije je, prema njegovim rečima, odlučna da nastavi razvoj bilateralnih odnosa na svim poljima, a posebno u oblasti privrede, zdravstva, obrazovanja i odbrane.

Predsednik Nikolić je ocenio da Srbija i Libija imaju tradicionalno prijateljske odnose, zasnovane na medjusobnom uvažavanju i čvrstom opredeljenju da se bilateralna saradnja razvija u svim oblastima od obostranog interesa, a pre svega u sektoru ekonomije.

Nikolić i Tadžuri su ocenili da će unapredjenju bilateralnih odnosa u velkoj meri doprineti i libijska dijaspora u Srbiji, kao i srpska dijaspsora u Libiji. Studenti iz Libije koji se školuju u Srbiji biće najbolji most saradnje i razvoja odnosa, rekli su oni.

Nikolić je zahvalio Libijcima u Srbiji na solidarnosti i humanitarnoj pomoći upućenoj stradalima u nedavni poplavama.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Libijski ambasador: Nova Libija za jačanje saradnje sa Srbijom

Izvor: Blic, 16.Jun.2014

Beograd - Novi ambasador Libije u Beogradu Tadžuri Šradi Tadžuri predao je danas akreditivna pisma predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću, poručivši da je njegovo postavljenje izraz želje nove Libije za unapredjenje saradnje sa Srbijom. ..Tadžuri je napomenuo da je prvi ambasador nove države...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.