Nemačka zahteva kazne za zemlje koje krše UN embargo na isporuku oružja Libiji

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Jan.2020, 21:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka zahteva kazne za zemlje koje krše UN embargo na isporuku oružja Libiji

Nemački ministar inostranih poslova Hajko Mas pozvao je danas na kažnjavanje zemalja koje krše embargo UN na isporuku oružja Libiji.

On je izjavio novinarima da treba još potrebno još mnogo raditi da bi ovaj embargo UN zaživeo u praksi.

Svetske sile i ostale zemlje zainteresovane za dugi građanski rat u Libiji su se, 19. januara, dogovorile na sastanku uz Berlinu da poštuju UN embargo na isporuku oružja Libiji, da prekinu sa podrškom zaraćenim >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << stranama i da ih primoraju da usvoje sveobuhvatni prekid vatre.

Obraćajući se novinarima posle razgovora sa Žozepom Borelom, koji je u EU zadužen za spoljne poslove, Mas je rekao da je vrlo bitno da se podrži krhko međusobno poverenje koje postoji u Libiji kroz podršku onome što je dogovreno na sastanku u Berlinu, kao i da rezolucija UN po tom pitanju treba da obuhati neku vrstu sankcija zemljama koje krše embargo UN.

On je dodao da treba da bude jasno svakome ko krši ili namerava da krši taj embargo, da to neće "proći bez posledica".
Pogledaj vesti o: Libija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.