Napad na Ministarstvo spoljnih poslova Libije, troje mrtvih

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Dec.2018, 18:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napad na Ministarstvo spoljnih poslova Libije, troje mrtvih

Bombaš samoubica razneo se danas ispred ulaza u ministarstvo spoljnih poslova Libije i ubio troje ljudi, među kojima i poznatog vođu paravojne formacije, naveli su bezbednosni zvaničnici.

Navedeno je da su čuvari ubili drugog napadača pre nego što je uspeo da aktivira svoj eksploziv. Pre nego što su dvojica samoubica prišli ministarstvu desila se eksplozija automobila-bombe.

Ubijeni paravojni komandant je identifikovan kao Abdul-Rahman Mazugi, iz formacije >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Revolucionarne brigade.

Ministarstvo zdravlja je potvrdilo informaciju o broju žrtava i dodalo da je još 10 ljudi povređeno.

Još niko nije preuzeo odgovornost za napad koji ima obeležja Islamske države.

Libija je postala utočište za ekstremiste otkako je 2011. zbačen i ubijen dugogodišnji lider Muamer Gadafi. Ta zemlja sad ima dve sukobljene vlade, pri čemu svaku podržava niz lokalnih naoružanih grupa.
Pogledaj vesti o: Libija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.