Napad libijskih snaga na Misuratu, 22 mrtvih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jun.2011, 14:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napad libijskih snaga na Misuratu, 22 mrtvih

TRIPOLI -

Najmanje 22 osobe su poginule, a više od 60 je ranjeno kada je libijska vojska bombardovala okolinu pobunjeničkog uporišta Misurate, naveli su bolnički izvori u tom gradu na zapadu Libije.

Libijska vojska je u petak, prilikom bombardovanja mesta Dafnija, koje se nalazi oko 30 kilometara zapadno od Misurate, koristila tenkove, artiljeriju i zapaljive rakete, a napadi su počeli oko 10.00 ujutru po lokalnom vremenu, dodao je isti izvor.

Libijska >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << vojska je u sredu obnovila napade na Misuratu, najveću luku u Libiji i jedno od nekoliko uporišta libijskih pobunjenika na zapadu zemlje. Stanovnici Misurate nisu primetili avione NATO-a u okolini Misurata, naveo je bolnički izvor.

Međunarodna vojna interevencija u Libiji počela je 19. marta pod vođstvom Francuske, Velike Britanije i SAD, a komandu nad operacijom, je 31. marta preuzeo NATO.

Protesti u Libiji, koji su prersali u oružani sukob, počeli su sredinom februara, a pobunjenici, kako je navedeno u svetskim medijima, traže odlazak Moamera Gadafija posle više od 40 godina vladavine.

Pobunjenici su preuzeli kontrolu nad istokom Libije, a Misurata predstavlja jedno od njihovih najvažnijih uporišta na zapadu Libije.

Vojska Libije je okružila Misuratu sa svih strana, osim na severu, ka luci na Sredozemnom moru, preko koje se grad snabdeva.

Pobunjenici su odbili nekoliko pokušaja Vojske Libije da preuzme Misuratu.
Pogledaj vesti o: Tripoli

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.