NOC: Britiš petroleum se vraća u Libiju

Izvor: Blic, 29.Maj.2012, 22:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOC: "Britiš petroleum" se vraća u Libiju

Britanski naftni gigant "Britiš petroleum" (BP) naveo je da će nastaviti poslovanje u Libiji, koje je obustavljeno prošle godine zbog konflikta u toj zemlji, saopštila je danas libijska Nacionalna naftna kompanija (NOC).

"BP je najavio povratak aktivnostima istraživanja na svojim kopnenim i priobalskim nalazištima u Libiji", navodi NOC.

Odluka britanske kompanije saopštena je tokom sastanka delegacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << BP na čelu sa potpredsednikom sektora za istraživanje Majkom Dalijem sa šefom NOC Nurijem Beruinom, navela je libijska firma.

BP posluje u Libiji od 2007, kada je potpisao ugovor o istraživanju nafte sa državnom naftnom kompanijom.

Britanska firma pripremala se da započne obiman posao bušenja na nalazištu u zalivu Gadames na zapadu Libije, kada je, početkom prošle godine, bila primorana da obustavi planove, nakon pobune koja je rezultovala svrgavanjem s vlasti Muamera Gadafija.

Tada su takođe obustavljena istraživanja u vodama Sirtskog zaliva.

Povezane vesti: BP plaća odštetu 7,8 milijardi dolara Radnici Britiš Petroleuma bi mogli biti optuženi za izlivanje nafte Protest ispred sedišta "Britiš petroleuma" u Londonu Štampa: Sporazum "Britiš petroleuma" - katastrofa za Arktik BP: Čep rešenje dok se trajno ne zapuši bušotina

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.