Morales: Obami oduzeti Nobela zbog Libije

Izvor: Glas javnosti, 23.Mar.2011, 07:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Morales: Obami oduzeti Nobela zbog Libije

LA PAZ - Predsednik Bolivije Evo Morales izjavio je da američkom predsedniku Baraku Obami treba oduzeti Nobelovu nagradu za mir zbog njegove odluke o započinjanju vojne akcije u Libiji.

Morales je rekao da je Obama tom odlukom pokazao da ne zaslužuje ovu nagradu, preneo je AFP.

"Pre dve godine predsednik Barak Obama dobio je Nobelovu nagradu za mir, ali da li on sada brani mir u svetu ili umesto toga potpaljuje nasilje?", upitao je bolivijski predsednik. "Kako je moguće >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << da Nobelova nagrada za mir bude data nekome ko je započeo invaziju, bombardovanje? To je nasilje, napad, agresija", rekao je Morales.

Obama je primio Nobelovu nagradu za mir u decembru 2009. godine, posle manje od godinu dana provedenih na predsedničkoj funkciji.

Novac od Nobelove nagrade, 1,4 miliona dolara, Obama je podelio na 10 dobrotvornih društava, uključujući ona koja su radila na oporavku Haitija i podršci porodicama vojnih lica.
Pogledaj vesti o: Libija

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.