Misrata uskoro bez hrane i vode

Izvor: B92, 09.Maj.2011, 09:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Misrata uskoro bez hrane i vode

Tripoli, Misrata -- Libijski pobunjenici upozorili da bi grad Misrata, koji je više od dva meseca pod opsadom, mogao da ostane bez vode i hrane.

Pobunjenici traže da im se ne obezbedi oružje kojim bi porazili snage libijskog lidera Moamera el Gadafija.

Zbog granatiranja luke u Misrati, samo jedan brod sa pomoći stiže nedeljno u taj grad, koji je okružen libijskim snagama, rekao je portparol pobunjenika >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Bengaziju.

S druge strane, snage lojalne Gadafiju i u nedelju su intenzivirale napade na luku u Misrati, dok se sa mesta na kome je bilo skladište goriva, uništeno u granatiranju dan ranije, uzdiže gusti dim.

Kako je prenela agencija AFP, pozivajući se na očevice, u Tripoliju, gde je sedište libijskog lidera, čule su se dve snažne eksplozije i avioni kako nadleću.

Generalni sekretar NATO-a Anders Fog Rasmusen izjavio je za Si-En-En da Gadafiju vreme ističe, uprkos pat poziciji između njegovih snaga i pobunjenika.

"Igra je gotova za Gadafija. On treba da shvati pre nego kasnije da za njega, kao i za njegov režim, nema budu... Zaustavili smo Gadafija na njegovom putu. Vreme mu ističe. Sve je više i više izolovan", kazao je Rasmusen.

Podsetimo, međunarodna koalicija počela je napade na Gadafijeve snage 19. marta, pod mandatom Ujedinjenih nacija, da zaštiti civile, a NATO je preuzeo komandu nad vojnim operacijama 31. marta.
Pogledaj vesti o: Gadafi,   Tripoli

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.