Izvor: Vostok.rs, 29.Maj.2011, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Medvedev podržao napore afričkih država za što skoriju obustavu krvoprolića u Libiji

29.05.2011. -

Predsednik RF Dmitrij Medvedev je podržao napore afričkih država za što skoriju obustavu krvoprolića u Libiji. U telefonskom razgovoru s predsednikom JAR Džejkobom Zumom on je istakao da libijski narod mora samostalno – bez spoljnog mešanja i nametanja nekih recepata – obezbediti demokratsku budućnost svoje zemlje. Zuma je visoko ocenio odluku predsednika Rusije da uputi u Libiju svog specijalnog predstavnika Mihaila Margelova i izrazio spremnost >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << da s njim sarađuje. Zuma je ispričao o rezultatima vanrednog samita Afrosaveza za Libiju, održanog 25. i 26. maja u Adis-Abebi. Predsednici su istakli sličnost ocena lmbijske krize od strane Rusije i Afričkog saveza.

Izvor: Golos Rossii

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Novi ambasador SAD u Moskvi će postati Majkl Makfol

Izvor: Vostok.rs, 30.Maj.2011, 00:22

29.05.2011. -..Novi ambasador SAD u Moskvi će postati Majkl Makfol. On je glavni direktor za Rusiju Sveta nacionalne bezbednosti Bele kuće. Prema saopštenju lista Nju-Jork tajms, odluku o tome je usvojio predsednik Barak Obama. Nije saopšteno kada će on zameniti Džona Bajerlija. 47-godišnji Makfol...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.