Malta dozvolila pristanak broda Akvarijus u svoju luku

Izvor: Večernje novosti, 14.Avg.2018, 17:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Malta dozvolila pristanak broda Akvarijus u svoju luku

Malta se danas složila da dozvoli humanitarnom brodu Akvarijus da pristane u jednu od njenih luka i iskrca 141 migranta spašenih nedaleko od obala Libije prošle nedelje Malta se danas složila da dozvoli humanitarnom brodu Akvarijus da pristane u jednu od njenih luka i iskrca 141 migranta spašenih nedaleko od obala Libije prošle nedelje.Malta će učiniti >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << ustupak dozvoljavajući brodu da uđe u neku od njenih luka iako nema pravnu obavezu da to učini, navedeno je u saopštenju vlade, preneo je Rojters.Malta će poslužiti kao logistička baza i 141 migrant će biti distribuiran između Francuske, Nemačke, Luksemburga, Portugalije i Španije, stoji u saopštenju.Uz podršku Evropske komisije ove države su se složile da prime deo migranata, Španija će primiti 60 migranata napisao je na svom Tviter nalogu španski premijer Pedro Sančes, a Portugalija je saopštila da će primiti 30 migranata iz broda Akvarijus.Malteška vlada je, takođe, istakla da je spasila i primila na Maltu juče 114 migranata od kojih će 60 biti distriburirano među državama članicama EU. SANČES: ŠPANIJA ĆE PRIMITI 60 OD 141 MIGRANTA S BRODA AKVARIJUSŠpanija će prihvatiti 60 od 141 migranta s broda "Akvarijus" u okviru dogovora s drugim evropskim zemljama, izjavio je danas španski premijer Pedro Sančes."Španija je koordinator dogovora sa šest evropskih zemalja o raspodeli migranata iz 'Akvarijusa'.... Mi ćemo prihvatiti 60 osoba", rekao je Sančes.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Malta pristala da primi humanitarni brod sa 41 migrantom

Izvor: Blic, 14.Avg.2018

Malta je saopštila da će u jednu od svojih luka primiti humanitarni brod "Akvarijus" sa 141 migrantom, koji je prošle sedmice spasen kod obale Libije.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.