Libijski premijer preživeo atentat

Izvor: RTS, 26.Maj.2015, 22:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Libijski premijer preživeo atentat

Premijer Libije Abdulah el Tani preživeo je atentat i prošao nepovređen kada su nepoznati napadači otvorili vatru na njegov automobil.
"Automobil premijera pogođen je iz vatrenog oružja, kada su naoružani napadači pucali na njega dok je izlazio iz kvarta u kojem je održana sednica parlamenta" u istočnom gradu Tobruku, rekao je za AFP portparol Tanijeve međunarodno priznate vlade, prenosi Tanjug.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />"Premijer nije povređen, ali je jedan od njegovih telohranitelja ranjen", rekao je on.
Naveo je i da ljudi koji su pucali nisu identifikovani.
Oružani napad izvršen je posle sednice parlamenta koja se održavala u Tobruku, kod egipatske granice. Parlament koji priznaje međunarodna zajedniza ima sedište u Tobruku od kada je koalicija milicija "Fadžr Libija", zauzela glavni grad Tripoli u avgustu prošle godine.
Vlada je takođe prebegla na istok zemlje. Rivalski parlament i vlada, bliski grupaciji "Fadžr Libija", imaju sedište u glavnom gradu Libije, Tripoliju.
Libija je zapala u anarhiju posle svrgavanja Muamera Gadafija 2011. godine i vlast sprovode naoružane milicije.
UN pokušava mesecima da izdejstvuje kompromis da bi se okončao sukog raznih snaga u Libiji, među kojima jačaju ekstremisti, i nastoji da formira vladu nacionalnog jedinstva.
 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Libijski premijer preživeo atentat nepovređen

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Maj.2015

Premijer Libije Abdulah al-Tani, preživeo je danas atentat i prošao nepovređen, pošto su nepoznati napadači otvorili vatru na njegov automobil, saopštio je portparol Tanijeve međunarodno priznate vlade..."Automobil premijera pogođen je iz vatrenog oružja, kada su naoružani napadači pucali...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.