Libijski parlament odobrio sastav nove vlade

Izvor: Blic, 01.Nov.2012, 00:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Libijski parlament odobrio sastav nove vlade

Libijski parlament danas je odobrio sastav vlade novoimenovanog premijera Ali Zejdana, nekoliko sedmica nakon što je odbacio predloženu vladu koju je sastavio njegov prethodnik.

Zejdan je drugi premijer zadužen da pokuša da formira vladu otkako je parlament izabran u julu, prenosi AFP.

U sastavu vlade koji je danas skupština prihvatila i koji se sastoji od 30 ministara nalaze se i liberali i islamisti.

Za predloženu vladu glasalo je 105 poslanika, devet >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je bilo protiv, kao i 18 uzdržanih.

Oko zgrade skupštine okupila se grupa demonstranata, a snage reda su pucale u vazduh kako bi ih rasterale. Demonstranti su rekli da su došli da izraze primedbe na račun nekih od predloženih ministara.

Zejdan je izabran 14. oktobra nakon što je njegovom prethodniku Mustafi Abu Šaguru izglasano nepoverenje pošto je vlada odbacila njegov predlog vlade uz obrazloženje da ne zastupa mnogobrojne libijske frakcije.

Povezane vesti: Demonstranti upali u libijski parlament, odloženo glasanje o vladi Libijski parlament odbacio i drugi sastav vlade, bira se novi premijer Libijski premijer povukao listu kandidata za sastav vlade Osam kandidata za premijera Libije U Libiji oboren helikopter sa glasačkim materijalom

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

POBUNA: Bivši libijski pubunjenici zauzeli skupštinu

Izvor: Kurir, 01.Nov.2012

Demonstriramo protiv narodne skupšitne i vlade koju čine ostaci režima Moamera Gadafija, izjavio jedan demonstrant iz Misrate..TRIPOLI - Gotovo 100 libijskih boraca, potpomognutih artiljerijom, zauzeli su nacionalni parlament, u znak protesta zbog sastava novog kabineta..."Demonstriramo protiv narodne...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.