Libijski militanti predali britanske novinare

Izvor: Blic, 15.Mar.2012, 02:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Libijski militanti predali britanske novinare

Libijska militantna grupa koja je prošlog meseca privela dvojicu britanskih novinara predala je juče ove medijske radnike Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Nik Dejvis Džons i Garet Montgomeri Džonson, novinari iranskog informativnog kanala Pres TV, privedeni su 22. februara i optuženi da su ilegalno radili u zemlji. Britanska Ambasada u Tripoliju saopštila je da pažljivo prati razvoj situacije i pruža punu konzularnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << podršku novinarima.

Međunarodne grupe, poput Amnesti internešenela i Reportera bez granica, pozvale su ranije militantnu miliciju da preda novinare libijskim vlastima.

Ministarstvo unutrašnjih poslova u Tripoliju saopštilo je da će sada odlučiti o tome da li će podići optužnicu. Militanti su juče objavili snimak na kojem se novinari izvinjavaju zbog ilegalnog ulaska u Libiju.

Povezane vesti: Demonstracije protiv proglašenja autonomne oblasti u Libiji Libiji vraćena Gadafijeva palata u Londonu Čurkin optužio Libiju da obučava sirijske pobunjenike Dva britanska novinara optužena za špijunažu u Libiji Komitet: Pronađeno 163 tela u masovnoj grobnici u pustinji

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Libija: Militanti predali novinare

Izvor: B92, 15.Mar.2012

Tripoli -- Libijska militantna grupa koja je prošlog meseca privela dvojicu britanskih novinara predala ih je u sredu Ministarstvu unutrašnjih poslova...Nik Dejvis Džons i Garet Montgomeri Džonson, novinari iranskog informativnog kanala Pres TV, privedeni su 22. februara i optuženi da su ilegalno...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.