Libijska obalska straža spasila 113 migranata

Izvor: N1 televizija, 26.Nov.2018, 14:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Libijska obalska straža spasila 113 migranata

Libijska obalska straža saopštila je da je spasila 113 migranata, uključujući žene i decu, koji su krenuli u Evropu preko Sredozemnog mora.

Portparol obalske straže Libije Ajup Gasim rekao je da su migranti, među kojima je 17 žena i četvoro dece, zaustavljeni blizu obale grada Sabrate, na zapadu Libije.

On je dodao da im je pružena humanitarna i medicinska pomoć i da su odvedeni u izbeglički kamp u zapadnom delu Libije.

Libija je postala >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << glavna tranzitna tačka za one koji žele da odu u Evropu bežeći od siromaštva i građanskog rata iz afričkih država. Trgovci ljudima koriste haos koji je nastao u Libiji posle pobune 2011. godine u kojoj je svrgnut i ubijen dugogodišnji vodja Muamer Gadafi.

Libijske vlasti uz pomoć Evropske unije nastoje da smanje protok migranata.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Libijska obalska straža spasla 113 migranata koji su krenuli ka Evropi

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Nov.2018

Libijska obalska straža saopštila je danas da je spasla 113 migranata, uključujući žene i decu, koji su krenuli u Evropu preko Sredozemnog mora...Portparol obalske straže Libije Ajup Gasim rekao je da su migranti, među kojima je 17 žena i četvoro dece, zaustavljeni blizu obale grada Sabrate,...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.