Libijska obalska straža presrela 124 migranta

Izvor: B92, 29.Maj.2019, 23:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Libijska obalska straža presrela 124 migranta

Libijska obalska straža je saopštila da je presrela 124 migranta u Evropu, među kojima su bili i žene i deca, na svojoj mediteranskoj obali.

Portparol Ajub Gasim je saopštio da su se u dva gumena čamca, uhvaćena juče u gradu Zavara, oko sto kilometra zapadno od prestonice Tripoli, nalazili afrički, arapski i pakistanski migranti među kojima je bilo žena i dvadesetoro dece.

On je dodao da im je pružena >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << humanitarna i medicinska pomoć i da su smešteni u izbeglički kamp u Tripoliju.

Libija je postala glavni kanal za afričke migrante u Evropu nakon ustanka 2011. i ubistva dugogodišnjeg predsednika Moamera Gadagfija.

Libijske vlasti ulažu napore, uz pomoć Evrope, da umanje reku migranata koja se preko njihove teritorije i Sredozemnog mora upućuje ka Evropi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.