Libijska nacionalna armija uhapsila šestoricu turskih državljana

Izvor: Vostok.rs, 01.Jul.2019, 14:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Libijska nacionalna armija uhapsila šestoricu turskih državljana

Libijska nacionalna armija generala Halife Haftara uhapsila je šestoricu turskih državljana, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Turske.
„Držanje šestorice turskih državljana u Libiji, od strane pripadnika ilegalne milicije lojalne Halifi Haftaru, je čin banditstva i piratstva“, navodi se u saopštenju turskog Ministarstva. Ministarstvo spoljnih poslova Turske navodi da očekuje @hitno oslobađanje svojih državljana, jer će u suprotnom Haftarove snage biti legitimna meta“. Ranije je portparol Libijske nacionalne armije, na čijem čelu se nalazi general Halifa Haftar, Ahmed el Mismari, saopštio da je vojska dobila naređenje da zatvori nebo za tursku civilnu avijaciju i da napada turske brodove kada se oni približe obali Libije.    

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Haftarove snage: Napadamo Tripoli. Civili, sklanjajte se

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Jul.2019

​Snage Libijske nacionalne armije pod vođstvom Halife Haftara saopštile su da počinju sa napadima na ciljeve u libijskoj prestonici, te pozivaju civile da se ne približavaju vojnim objektima, prenosi Rojters.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.