Libija u plamenu: Proglašeno vanredno stanje zbog sukoba naoružanih grupa

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Sep.2018, 19:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Libija u plamenu: Proglašeno vanredno stanje zbog sukoba naoružanih grupa

Ubijeno više desetina osoba

Vlada Libije, koju priznaju UN, proglasila je danas vanredno stanje u Tripoliju i okolini zbog napada u kojima je ubijeno 39 osoba, uključujući i civile.

Pročitajte i:

Ministarstvo zdravlja saopštilo je da je povređeno 96 osoba, prenosi AP.

Borbe su počele prošle nedelje između naoružanih grupa iz Tripolija sa drugim naoružanim grupama iz jednog mesta južno od libijske preštonice.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
U saopštenju koje je izdala vlada, sukobljene strane se pozivaju da prestanu sa sukobima i da poštuju dogovoreno primirje.

Libija je od izbijanja pobune 2011. godine upala u haos, piše agencija i podseća da je tada svrgnut, a zatim i ubijen dugogodišnji lider te zemlje Moamer Gadafi.

Od tada, zemljom upravljaju dve suprotstavljene vlade, jedna sa sedištem u Tripoliju,a druga na istoku Libije, a obe vlade imaju podršku brojnih naoružanih grupa koje imaju stvarnu vlast na terenu.
Pogledaj vesti o: Tripoli

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Libija: Posle napada proglašeno vanredno stanje u Tripoliju

Izvor: BKTV News, 02.Sep.2018

Vlada Libije, koju priznaju UN, proglasila je danas vanredno stanje u Tripoliju i okolini...Na ovaj korak su se odlučili zbog napada u kojima je ubijeno 39 osoba, uključujući i civile...Ministarstvo zdravlja saopštilo je da je povređeno 96 osoba, prenosi AP. Borbe su počele prošle nedelje između...

Nastavak na BKTV News...

Vanredno stanje u Tripoliju

Izvor: Radio 021, 02.Sep.2018

Vlada nacionalnog jedinstva Libije proglasila je vanredno stanje u glavnom gradu te zemlje Tripoliju i njegovoj periferiji...Tripoli je od prošle nedelje poprište intenzivnih oružanih sukoba, a danas je reagovala i nacionalna vlada..."Vanredno stanje je proglašeno zbog pretnje koju aktuelno stanje...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.