Libija proglasila prekid vatre

Izvor: B92, 18.Mar.2011, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Libija proglasila prekid vatre

Tripoli -- Libija je danas proglasila prekid vatre i obustavu svih vojnih operacija, rekao je libijski ministar spoljnih poslova Musa Kusa. Nema primirja, tvrdi opozicija.

Kako javljaju svetske agencije, Kusa je kazao da će prekid vatre "vratiti bezbednost u zemlju" i osigurati sigurnost za sve Libijce.

Kusa je takođe kritikovao odobrenje međunarodne vojne akcije, ocenivši da je to kršenje suvereniteta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Libije.

Savet bezbednosti UN usvojio je noćas rezoluciju o uvođenju zone zabrane letova nad Libijom. Savet je uz to odobrio "sve neophodne mere" za zaštitu civila od napada snaga lojalnih režimu Moamera Gadafija.

Opozicija: Napadi se nastavljaju

Pobunjenici protiv libijskog režima tvrde da se prekid vatre, koji su najavile vlasti, ne sprovodi i da snage lojalne vođi Moameru Gadafiju i dalje napadaju ključne gradove na istoku i zapadu zemlje.

Portparol opozicionaog Nacionalnog saveta, sa sedištem u Bengaziju, Mustafa Gerijani, međutim, rekao je da "primirja nema".

On je kazao da snage lojalne režimu napadaju istočne gradove Adžedabju i Misuratu, poslednja uporišta pobunjenika na zapadu zemlje.

Zapadne zemlje pokušavaju da spreče dalje napade libijskih snaga na uporišta pobunjenika, a u tom cilju je i usvojena rezolucija kojom se zatvara vazdušna zona Libije i otvara mogućnost vazdušnog napada na tu zemlju.
Pogledaj vesti o: Gadafi,   Moamer Gadafi,   Tripoli

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

LIBIJA PROGLASILA PREKID VATRE I OBUSTAVILA SVE OPERACIJE

Izvor: Kurir, 18.Mar.2011

TRIPOLI - Libija je danas proglasila prekid vatre i obustavu svih vojnih operacija, rekao je libijski ministar spoljnih poslova Musa Kusa. On je dodao da će prekid vatre "vratiti bezbednost u zemlju" i osigurati bezbednost za sve Libijce...Kusa je takođe kritikovao odobrenje međunarodne vojne akcije,...

Nastavak na Kurir...

Žipe: Sve spremno za vojni udar na Libiju

Izvor: SrbijaNet.rs, 18.Mar.2011

Ministar spoljnih poslova Francuske Alen Žipe izjavio je danas da je sve spremno za eventualno započinjanje vojnih udara na Libiju i da bi prekid vatre koji je proglasio libijski lider Moamer el Gadafi trebalo da bude primenjivan na celokupnoj teritoriji Libije. "Moramo da

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.