Libija igra na otvaranju KAN

Izvor: Dzungla.org, 30.Okt.2011, 16:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Libija igra na otvaranju KAN

Reprezentacija Libije, koja se na bajkovit način kvalifikovala za Kup afričkih nacija 2012. godine, igraće na otvaranju kontinentalnog turnira.

Libija se u okviru A grupe u gradu Bata 21. januara sledeće godine sastaje sa suorganizatorom šampionata Ekvatorijalnom Gvinejom i tokom tronedeljnog takmičenja imaće solidne šanse da se probije u drugu rundu. Učesnici A grupe još su selekcije Senegala i Zambije.
Najbolji fudbaleri Libije plasirali su se na završni >> Pročitaj celu vest na sajtu Dzungla.org << turnr kao jedna od najboljih drugoplasiranih ekipa u kvalifikacijama.
Reprezentacija Gane, koju predvodi srpski stručnjak Goran Stevanović, svrstana je u grupu D sa selekcijama Gvineje, Malija i Bocvane.
Titulu prvaka ‘crnog kontinenta’ na prethodnom šampionatu 2010. u Angoli osvojila je reprezentacija Egipta, koja se nije kvalifikovala za nastupajuće takmičenje.
Afrički Kup nacija biće održan od 21. januara do 12. februara u Gabonu i Ekvatorijalnoj Gvineju, a posle žreba sastavi grupa su sledeći:
A grupa (Bata): Ekvatorijana Gvineja, Zambija, Senegal, Libija.
B grupa (Malabo): Obala Slonovače, Angola, Burkina Faso, Sudan.
C grupa (Libervil): Gabon, Tunis, Maroko, Niger.
D grupa (Fransevil): Gana, Gvineja, Mali, Bocvana.
( Izvor: B92,Tanjug )

Nastavak na Dzungla.org...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Dzungla.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Dzungla.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.