Libija: Proameričke milicije osvojile štab IDIL-a u Sirteu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Avg.2016, 19:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Libija: Proameričke milicije osvojile štab IDIL-a u Sirteu

Libijske milicije koje uživaju američku podršku saopćile su u srijedu da su preuzele kontrolu nad štabom Islamske države Iraka i Levanta (IDIL) u Sirteu. "Centar Ouagadougou (za konvencije) u našim je rukama", izjavio je portparol snaga lojalnih vladi nacionalnog jedinstva, koju podržavaju UN. Sirte, na mediteranskoj obali, najznačajnije je uporište IDIL-a u Libiji. Grad je pod kontrolom militantne grupe od februara 2015. godine, prenosi BBC.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Snage libijske vlade osvojile delove Sirta pod kontrolom džihadista

Izvor: RTS, 10.Avg.2016

Provladine snage u Libiji zauzele delove Sirta koji su bili uporište Islamske države. . "Ugadugu centar je u našim rukama", saopštio je operativni centar snaga lojalnih libijskoj vladi nacionalnog jedinstva..Osvajanje ovog...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.