Libija: Potonuo brod sa imigrantima

Izvor: Blic, 09.Maj.2011, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Libija: Potonuo brod sa imigrantima

MILANO- Brod sa skoro 600 begunaca iz Libije potonuo je u Sredozemnom moru, saopštio je Visoki komesarijat za izbeglice UN (UNHCR).

UNHCR pokušava da utvrdi šta se dogodilo sa putnicima kada se brod raspao na moru, rekla je portparolka Laura Boldrini.

Svedoci kažu da su videli raspolućen brod i tela kako plutaju na vodi, rekla je Boldrini. Nema podataka o broju žrtava, a dobijanje zvaničnih je malo verovatno zbog sukoba u Libiji.

Još barem >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << tri broda su krajem marta nestala, dodala je portparolka UNHCR, a broj Libijaca nestalih u moru u pokušaju da se domognu Evrope, dostigao je 800.

Broj imigranata koji napuštaju Severnu Afriku povećan je posle niza pobuna u tom delu sveta od početka ove godine.

Laura Boldrini je ukazala da je broj poginulih i nestalih u moru porastao, jer krijumčari koriste veće brodove kojima ne mogu da upravljaju.

Povezane vesti: Grčka: Potonuo brod sa avganistanskim imigrantima

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.