Libija: Pobunjenici pretrpeli  teške gubitke

Izvor: S media, 21.Sep.2011, 11:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Libija: Pobunjenici pretrpeli teške gubitke

Libijski pobunjenici priznali da su imali "teške gubitke". U borbama za Sirt ubijeno najmanje 45 boraca iz redova pobunjenika, a više od 200 ih je ranjeno.

Borci libijskog pobunjeničkog Nacionalnog prelaznog saveta (NPS) danas su priznali da su imali "teške gubitke" i da su bolnice pune ranjenika posle njihovog napada na Sirt.

U borbama za rodni grad bivšeg lidera Moamera Gadafija ubijeno je najmanje 45 boraca iz redova pobunjenika, a više >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << od 200 ranjeno.

"Ofanziva na Sirt bila je veoma teška kada su u pitanju žrtve", potvrdio je medicinski zvaničnik Suheib Ebu Garza u izjavi za agenciju AFP u Misrati udaljenoj oko 150 kilometara istočno od Sirte, gde su prebačeni ranjeni i tela ubijenih.

Gadafi i dalje u Libiji?

Van Rompej: Izgradnja budućosti Libije biće teška

Obama: Libija primer za 21. vek

Žrtve su uglavno stradale u eksplozijama ili pucnjavi od kako su prošle nedelje boraci NPS-a pokrenuli vojnu ofanzivu na jedno od poslednjih Gadafijevih uporišta, na grad Sirt, naveli su lekari iz Misrate.

Garza je potvrdio da nije video toliko teških slučajeva od kada su pro- Gadafijeve snage započela opsadu Misrate, ubrzo pošto je počela pobuna u februaru.

Gadafijeve snage su pružile neočekivano žestok otpor i borci pobunjenika su bili primorani da se povuku iz grada tokom noći da bi vojni avioni NATO iz vazduha napali položaje snaga lojalnih Gadafiju, navodi francuska agencija.

U Savetu smatraju da Gadafi uživa široku podrške stanovnika rodnog Sirta.

"Većina stanovnika su sa Gadafijem", rekao je portparol Vojnog saveta u Misrati Zubar al Gadir i dodao da lojalnost proizilazi iz "kontrole lidera- begunca (Gadafija) nad medijima".

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Libija,   Gadafi

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Teški gubici pobunjenika, 45 ubijenih i 200 ranjenih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Sep.2011

SIRT, LIBIJA -..Borci libijskog pobunjeničkog Nacionalnog prelaznog saveta (NPS) danas su priznali da su imali "teške gubitke" i da su bolnice pune ranjenika posle njihovog napada na Sirt...U borbama za rodni grad bivšeg lidera Moamera Gadafije ubijeno je najmanje 45 boraca iz redova pobunjenika,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Avijacija NATO-a bombardovala Gadafijeve gradove

Izvor: Vostok.rs, 21.Sep.2011

21.09.2011. -..Komanda NATO-a je objavila u utorak da nastavlja bombardovanje gradova koji su ostali pod kontrolom pristalica Moamara Gadafija. Engleski list Gardian ističe da su tokom ponedeljka VVS NATO-pakta bombardovale objekte u gradovima Sirt, Sebha i Bani-Valid. Kako je bilo saopšteno, borci...

Nastavak na Vostok.rs...

GADAFIJEVE SNAGE ŽESTOKO BRANE SIRT

Izvor: Kurir, 21.Sep.2011

SIRT - Borci libijskog pobunjeničkog Nacionalnog prelaznog saveta (NPS) priznali su da su imali "teške gubitke" i da su bolnice pune ranjenika posle njihovog napada na Sirt...U borbama za rodni grad bivšeg lidera Muamera Gadafije ubijeno je najmanje 45 boraca iz redova pobunjenika, a više od 200...

Nastavak na Kurir...

Pobunjenici: Imamo teške gubitke, 45 ubijenih i 200 ranjenih

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Sep.2011

SIRT - Borci libijskog pobunjeničkog Nacionalnog prelaznog savjeta (NPS) danas su priznali da su imali "teške gubitke" i da su bolnice pune ranjenika poslije njihovog napada na Sirt.

Nastavak na Nezavisne Novine...

NATO, još tri meseca iznad Libije

Izvor: RTS, 21.Sep.2011

Pobunjenička ofanziva na Sirt i dalje ne daje rezultate. Najmanje 45 ustanika poginulo juče, dok su bolnice u Misurati preplavljene ranjenicima. Lider Nacionalnog prelaznog saveta Mahmud Džibril ponovo najavio formiranje stalne vlade...16.00 - NATO produžio operacije u Libiji za još tri meseca. ..Veliki...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.