Libija: Novac za borce

Izvor: B92, 19.Feb.2012, 11:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Libija: Novac za borce

Tripoli -- Libijska vlada isplatiće po 1.500 dolara porodicama bivših pobunjenika koji su se borili protiv Moamera Gadafija prošle godine.

Taj potez je deo napora premijera Abdurahima El-Keib da smanji nezadovoljstvo onih koji žele brži progres.

U govoru na nacionalnoj TV, dan nakon što je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Libija obeležila prvu godišnjicu od početka narodne pobune, El-Keib je rekao da će porodice čiji su rođaci ubijeni ili nestali primati mesečnu pomoć, ali nije precizirao u kom iznosu, prenosi Rojters.

Prelazna vlada koja je formirana novembra prošle godine vodiće zemlju do izbora u junu, u nastojanju da uspostavi red u zemlji u kojoj ima izuzetno mnogo oružja.

Problem predstavljaju različite oružane milicije koje još odbijaju da predaju oružje. Istovremeno, mnogi žele da se napredak u zemlji odvija brže, navodi Rojters.
Pogledaj vesti o: Tripoli,   Moamer Gadafi

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Libijskim pobunjenicima po 1500 dolara

Izvor: Šumadija Press, 19.Feb.2012

Libijska vlada isplatiće po 1.500 dolara porodicama bivših pobunjenika koji su se borili protiv Moamera Gadafija prošle godine.

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.