Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Jan.2015, 10:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Libija: Džihadisti ubili 14 vojnika

Sledbenici Islamske države ubili su 14 libijskih vojnika na jugu Libije, saopštili su danas vladini zvaničnici u Tobruku.

Na veb stranici Islamske države u Libiji navedeno je da su islamisti ubili 12 vojnika na jugu Libije, prenela je agencija Rojters.

Snage lojalne vladi koju priznaje međunarodna zajednica izvele su danas vazdušne udare na luku Misrata, gde se nalaze snage koje su u savezu sa grupom Zora Libije koja drži pod kontrolom prestonicu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << Tripoli.

U tom napadu je dvoje ljudi ranjeno, saopštile su snage lojalne vladi u Tripoliju.

Vlada premijera Abdulaha el Tinija primorana je bila da pobegne iz Tripolija na hiljade kilometara dalje na istok, u Tobruk, kada je u avgustu prošle godine grupa Zora Libije preuzela kontrolu nad Tripolijem.

El Tini optužuje vladu u Tripoliju da se oslanja na islamiste, što ta vlada negira i optužuje Tinija za saradnju sa bivšim oficirima Moamera Gadafija.

Tinijeva vlada zatražila je od međunarodne zajednice da ukine embargo na oružje, radi borbe protiv snaga koje vlada smatra teroristima.
Pogledaj vesti o: Libija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Islamisti ubili 14 libijskih vojnika

Izvor: Radio 021, 04.Jan.2015

Sledbenici Islamske države ubili su 14 libijskih vojnika na jugu Libije, saopštili su danas vladini zvaničnici u Tobruku...Na veb stranici Islamske države u Libiji navedeno je da su islamisti ubili 12 vojnika na jugu Libije...Snage lojalne vladi koju priznaje međunarodna zajednica izvele su vazdušne...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.