Libija: 5 ministara izašlo iz vlade

Izvor: B92, 21.Jan.2014, 21:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Libija: 5 ministara izašlo iz vlade

Tripoli -- Libijska islamistička Partija pravde i izgradnje, povukla je danas pet svojih ministara, uključujući i ministra za naftu, iz vlade premijera Alija Zejdana.

To se tumači kao otežavajuća okolnost u naporima da se ta zemlja, članica OPEC-a, stabilizuje.

Dve godine posle pada Moamera Gadafija, Libija pokušava da se izbori s političkim previranjima i teško naoružanim grupama bivših pobunjenika, koje su predvodile pobunu 2011, ali sada odbijaju da se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << razoružaju.

Ostavke ministara iz Partije pravde i izgradnje, koja više puta nije uspela da obezbedi glasanje o nepoverenju Zejdanovoj vladi, učvrstiće pat poziciju u kojoj se parlament našao, jer je malo doprineo uspostavljanju demokratije u Libiji, preneo je Rojters.

"Zejdan nije ispunio svoju dužnost da uspostavi bezbednost i unapredi energetski i naftni sektor", rekao je član Partije pravde i izgradnje Nizar Kavan.

Među ministrima koji su podneli ostavke je i ministar za naftu Abdelbari Arusi, navodi britanska agencija.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Libija: Ministri iz islamističke stranke podneli ostavke

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 21.Jan.2014

Libijska islamistička Partija pravde i izgradnje povukla je u utorak pet svojih ministara, uključujući i ministra za naftu, iz vlade premijera Alija Zejdana. To se tumači kao otežavajuća okolnost u naporima da se stabilizuje ta zemlja, članica OPEK-a. Dve godine posle pada Moamera Gadafija,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.