Lavrov i Pompeo razmotrili tok priprema za susret pet stalnih članica SB UN-a na predlog Rusije

Izvor: Vostok.rs, 14.Jul.2020, 09:50

Lavrov i Pompeo razmotrili tok priprema za susret pet stalnih članica SB UN-a na predlog Rusije

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov razgovarao je telefonom sa američkim državnim sekretarom Majkom Pompeom. U prvom planu bio je tok priprema za samit „nuklearne petorke“.
Inicijativa za razgovor potekla je sa američke strane. „Šefovi diplomatija su detaljno razmotrili tok priprema za susret pet stalnih članica Saveta bezbednosti na predlog Rusije“, navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva spoljnih poslova. Lavrov i Pompeo su, takođe, razmotrili i situaciju u Libiji, Siriji i Avganistanu. Predsednik Vladimir Putin je u januaru izašao sa idejom o održavanju samita „nuklearne petorke“ SB UN, koju čine, uz Rusiju, i Francuska, Velika Britanija, SAD i Kina. Prema njegovim rečima, neophodan je razgovor o problemima očuvanja sveta, jačanja globalne i regionalne bezbednosti, kontroli strateškog naoružanja, zajedničkim naporima u borbi protiv terorizma i drugim izazovima.  
Pogledaj vesti o: Libija,   Sirija,   Vladimir Putin

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

SAD i Rusija za održavanje sastanka lidera pet stalnih članica VS UN

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 14.Jul.2020

Sjedinjene Države su saopćile da su sa Rusijom razmotrile mogućnost održavanja sastanka lidera pet stalnih članica Vijeća sigurnosti UN-a (VS UN), na želju ruskog predsjednika Vladimira Putina. Šef američke diplomatije Mike Pompeo i ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov razgovarali...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.