LDP: Šamar iz Brisela

Izvor: RTS, 26.Feb.2011, 17:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP: Šamar iz Brisela

Umesto da prihvati predlog zakona o sniženju akciza, koji je podneo LDP, Vlada je tvrdoglavo čekala i na kraju dobila očekivani šamar iz Brisela i potvrdu da se dvojnim akcizama na gorivo krši SSP, rekao lider LDP-a Čedomir Jovanović.

Lider Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović zatražio je od Vlade Srbije da prekine sa, kako je naveo, zaštitom monopola Naftne industrije Srbije zbog velike krize i poskupljenja koja se očekuju na tržištu nafte nakon krize >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u Libiji i drugim zemljama.

Jovanović je rekao da država tvrdoglavo štiti rusku državnu kompaniju kojoj je poklonila svoj monopol u naftnom biznisu.

"To u konkretnom slučaju znači da plaćamo preskupe i nekvalitetne energente i goriva, zato što je vladajuća većina procenila da je briga o monopolistima važnija od prave liberalizacije tržišta koja bi omogućila niže cene, rast tržišta, kvalitetnija goriva i izvesnije prihode države", naveo je Jovanović u pisanoj izjavi medijima.

Jovanović je pozvao Vladu da prihvati Predlog zakona o sniženju akcija koji je LDP podneo pre mesec i po dana i ocenio da su evropske integracije Srbije ponovo kompromitovane jer nije prihvaćen zahtev te partije.

"Vlada je tvrdoglavo čekala i na kraju dobila očekivani šamar iz Brisela i potvrdu da se dvojnim akcizama na gorivo krši Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju i nanosi šteta građanima Srbije. Nisu poslušali blagovremeni zahtev LDP-a i zato su danas ponovo kompromitovane evropske integracije Srbije", naveo je Jovanović.

Lider LDP-a je ocenio da taj slučaj najbolje pokazuje koliko je značajno da Srbija dobije status kandidata, jer posle toga vlast neće više moći da krši pravila konkurencije i da štiti monopole.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

LDP: Akcize na dnevni red

Izvor: B92, 26.Feb.2011

Beograd -- Lider LDP Čedomir Jovanović kaže da parlament na dnevni red prolećnog zasedanja treba da stavi predlog zakona o sniženju akciza...Ta stranka je predlog već uputila u skupštinsku proceduru..."Umesto da prihvati predlog zakona o sniženju akciza, koji je LDP podnela pre mesec i po dana,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.