Kritike Savetu bezbednosti zbog Libije

Izvor: S media, 15.Apr.2011, 00:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kritike Savetu bezbednosti zbog Libije

Specijalni izaslanik generalnog sekretara UN za seksualno zlostavljanje u sukobima Margot Valstrem kritikovala je danas Savet bezbednosti jer u dve rezolucije o Libiji nije uvrstio rizik od silovanja kao ugrožavanje ljudskih prava.

Margot Valstrem je rekla da je ime Iman al Obeidi, koja je optužila snage lojalne Muameru Gadafiju za grupno silovanje "svima poznato", iako su navodi o silovanjima u Libiji za sada nepotvrdjeni.

NATO >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << bombardovao dva libijska grada

Specijalna predstavnica je dodala da izveštaji iz logora na granici Libije i Tunisa, lekara i stranih medija ukazuju da se ne radi o pojedinačnom slučaju.

Margot Valstrem je pohvalila Savet bezbednosti jer je u nedavno donetoj rezoluciji o Obali Slonovače pomenuto seksualno zlostavljanje.

(Beta)

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Borbe u Misrati, poginulo osam ljudi

Izvor: Blic, 15.Apr.2011

MISRATA - Osam ljudi poginulo je danas u libijskom gradu Misurati, u novim sukobima snaga režima i pobunjenika koji tvrde da snage lojalne lideru Moameru Gadafiju koriste kasetne bombe u oblastima naseljenim civilima...Pobunjenici su optužili Gadafijeve snage da su kasetne bombe u napadu na Misuratu...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.