Kraj drame: Oslobođen Srbin otet u Libiji!

Izvor: Mondo, 26.Apr.2016, 12:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraj drame: Oslobođen Srbin otet u Libiji!

Srpski državljanin Miroslav Tomić (36) koji je otet pre tri dana u Libiji, kao radnik na naftnim poljima udaljenim 1.200 kilometara od Tripolija je oslobođen.

Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock Ilustracija

- "Ono što u ovom trenutku možemo da vam kažemo jeste da je Tomić slobodan",  rečeno je "Kuriru" u sedištu nemačke kompanije Ferostal za koju radi.

Državljanin Srbije Miroslav Tomić otet je u subotu u >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Libiji gde je radio za nemačku kompaniju Ferostal.

Otmica se dogodila na 120 km od granice sa Egiptom, potvrđeno je Tanjugu.

Večernje novosti pišu da je Tomić, koji radi na naftnim poljima udaljenim 1.200 kilometara od Tripolija, otet prilikom obilaska naftne bušotine "Mesina oilfild", koja je u vlasništvu kompanije "Arabian gold oliv kompani".

Zbog činjenice da se bušotina ne nalazi u zoni sukoba pretpostavlja se da su otmicu izvršile lokalne kriminalne grupe, najverovatnije kako bi tražili otkup.

Potraga je započela odmah po prijavi nestanka.

Tomić živi u Libiji poslednjih 20 godina i zaposlen je u nemačkoj kompaniji "Ferostal", koja se bavi održavanjem naftnih cevi i postrojenja, a u ekipi je jedini Srbin.

Novosti navode da je Tomić, čija porodica živi u selu Brasina kod Malog Zvornika, do pre tri nedelje bio u Srbiji i da je planirao da se vrati u julu kako bi sa suprugom i dvojicom maloletnih sinova otišao na zajednički odmor.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.