Kako izgleda biti poslednji diktator?

Izvor: B92, 28.Nov.2011, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako izgleda biti poslednji diktator?

Restoran jela od piletine Nando lansirao je novu urnebesnu reklamu u kojoj su glavni likovi najozloglašeniji svetski diktatori.

U videu koji traje 46 sekundi, glumci koji liče na Mugabea, pokojnog pukovnika Gadafija, bivšeg iračkog predsednika Sadama Huseina, Idi Amina, bivšeg predsednika Ugande i Pitera Viljema Botu šalju poruku da je biti diktator usamljenička rabota.

Naime, Mugabe sedi sam za prazničnom trpezom i priseća se prijateljstva sa Gadafijem. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Zatim fokus pada na njihovu razdraganu igru u vodi gde „Gadafi" koristi prepoznatljivu zlatnu pušku.

Uz zvuke pesme „Those were the days" (To su bili dani) Mugabe se zatim seća zabavnih trenutaka koje je proveo sa drugim omraženim liderima.

Reč je o reklami za južnoafrički lanac pilećih restorana koji ima ogranke u 30 zemalja.

Gadafijeva 42-godišnja vladavina Libijom okončana je padom Tripolija u avgustu u ruke pobunjeničke vojske.

Gadafi je od tada do oktobra, kada je i poginuo, bio u bekstvu.

I drugi diktatori prikazani u reklami takođe su svrgnuti na sličan način. Husein je pogubljen 2006. pošto je osuđen za masovna ubistva tokom njegove 24-godišnje vladavine u Iraku.

Bota je predvodio Južnoafričku Republiku tokom '80-tih i bio je jedna od najkontroverznijih figura režima aparthejda.

Mugabe, glavni karakter u reklami, i dalje je na vlasti u Zimbabveu. Bivši heroj oslobođenja, za trideset godina autokratske vladavine, prilično je omražen u narodu.

Reklama je izazvala oprečne reakcije posetioca mreže „YouTub". Pogledajte je i vi, pa je ocenite.
Pogledaj vesti o: Gadafi,   Moamer Gadafi

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.