Izvor: Politika, 13.Sep.2011, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić: Prikupljamo informacije o Srbima u Libiji

BEOGRAD – Šef srpske diplomatije Vuk Jeremić izjavio je danas Ministarstvo spoljnih poslova intenzivno radi sa ambasadama Srbije u Budimpešti i Tripoliju na prikupljanju informacija o hapšenju jednog srpskog državljanina u Mađarskoj i ubistvu grupe Srba u Libiji.

"Intenzivno radimo s našim ambasadama u Budimpešti i Tripoliju na sakupljanju sveobuhvatnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << informacija", rekao je Jeremić na konferenciji za novinare posle razgovora s makedonskim ministrom spoljnih poslova Nikolom Poposkim.

Ministrar Jeremić je dodao da neće komentarisati parcijalne informacije koje su se pojavile u medijima, već će o ovim slučajevima reći sve "kada se sklopi potpuna slika".

Pojedini beogradski mediji su jutros preneli da je mađarska policija privela izvesnog srpskog državljanina iz Bačkog Gradišta, koji je osumnjičen da je s mađarskim bračnim parom pljačkao i, potom, ubijao ljude.

Pre mesec dana su na ostrvu, na kojem žive beskućnici, pronađena četiri tela, a u Budimpešti je uhapšeno šest osoba osumnjičenih da su umečane u taj zločin.

Beogradska štampa je, takođe, izvestila da su pobunjeničke snage u Libiji streljale grupu stranih plaćenika koji su se borili na strani režima Moamera Gadafija, među kojima je, navodno, bilo i dvanaest Srba, devet Hrvata, jedanaest Ukrajinaca i deset Kolumbijaca.

Tanjug

objavljeno: 13.09.2011

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.