Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Sep.2015, 09:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izaslanik UN predstavio konačni mirovni sporazum za Libiju

Izaslanik Ujedinjenih nacija za Libiju, Bernardino Leon predstavio je konačni nacrt mirovnog sporazuma zaraćenih strana i pozvao da ga prihvate.

"Završili smo naš posao", rekao je Bernardino Leon novinarima posle sastanka u Maroku kasno sinoć, dodajući da je "sada na stranama, na učesnicima u ovom dijalogu, da reaguju na ovaj tekst".

Razgovori o nacrtu mirovnog sporazuma i o tome ko bi mogao da bude premijer jedinstvene vlade najavljeni su za posle ovonedeljnog muslimanskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << praznika Kurban-bajram.

U Libiji godinama vlada haos posle svrgavanja i ubistva dugogodišnjeg lidera Moamera el Gadafija. Libija je podeljena između međunarodno priznate vlade sa sedištem u Tobruku, na istoku, i druge vlade u Tripoliju, koju podržavaju islamski pobunjenici.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.