Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Mar.2018, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italija zaplenila španski spasilački brod

Španska humanitarna organizacija saopštila je danas da je Italija zaplenila jedan od njenih brodova za spašavanje migranata nakon što je posada, uprkos pretnji smrću koje je upućivala libijska obalska straža, odbila da preda migrante.

NVO Proaktiva open arms je potvrdila izveštaje da je brod "Open arms" juče zaplenjen u sicilijanskoj luci Pocalo i da italijanske vlasti istražuju organizaciju zbog sumnji na kriminalno >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << udruživanje i pomaganje ilegalne imigracije.

Proaktiva je navela da je istraga pokrenuta zbog odbijanja da u četvrtak preda libijskoj obalskoj straži 218 migranata koje je spasila u međunarodnim vodama severno od Libije.

U saopštenju se navodi da je naoružani libijski brod pretio njihovoj posadi smrću ako ne predaju spašene žene i decu. Umesto toga "Open arms" je migrante u subotu doveo u Pocalo.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.