Nova grupa Gadafijevih zvaničnika prešla u Niger

Izvor: Blic, 09.Sep.2011, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova grupa Gadafijevih zvaničnika prešla u Niger

Nova grupa od 14 zvaničnika režima Moamera Gadafija nalazi se u Agadezu, gradu na severu Nigera, izvestio je danas Rojters, pozivajući se na snage bezbednosti te zemlje.

U grupi su četiri visoka funkcionera i dva generala, među kojima general Ali Kana, Tuareg koji je bio jedan od najbližih Gadafijevih saradnika i komandant snaga na jugu Libije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Izveštač britanske agencije javio je da su funkcioneri smešteni u hotelu u Agadezu koji je u Gadafijevom vlasništvu.

"Grupa je stigla juče popodne u četiri terenska vozila", kazao je jedan izvor, dodajući da je kolona imala pratnju snaga bezbednosti Nigera.

Vlada Nigera jutros nije bila dostupna za komentar.

Dolazak nove grupe usledio je pošto je komandant Gadafijevih snaga bezbednosti Mansur Dao u ponedeljak stigao u Niger u konvoju vozila.

Niger je saopštio da je dozvolio Libijcima ulazak na njegovu teritoriju "na humanitarnom osnovu", ali se našao pod pritiskom međunarodne zajednice da izruči Gadafijeve zvaničnike optužene za kršenje ljudskih prava.
Pogledaj vesti o: Gadafi,   Moamer Gadafi

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nova grupa Gadafijevih zvaničnika ušla u Niger

Izvor: Politika, 09.Sep.2011

AGADEZ – Nova grupa od 14 zvaničnika režima Moamera Gadafija nalazi se u Agadezu, gradu na severu Nigera, izvestio je Rojters, pozivajući se na snage bezbednosti te zemlje...U grupi su četiri visoka funkcionera i dva generala, među kojima general Ali Kana, Tuareg koji je bio jedan od najbližih...

Nastavak na Politika...

Gadafijevi zvaničnici u njegovom hotelu u Nigeru

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Sep.2011

AGADEZ - Nova grupa od 14 zvaničnika iz administracije Moamera Gadafija, ukučujući komandanta snaga na jugu Libije, generala Alija Kanu, stigla je u sjeverni nigerski grad Agadez, izjavili su danas bezbjednosni izvori iz Nigera.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Gadafijevi generali prešli iz Nigera u Burkinu Faso

Izvor: S media, 09.Sep.2011

Libijski general lojalni bivšem libijskom vođi Moameru Gadafiju nalaze se u Burkini Faso. Ranije danas saopšteno je da se nova grupa od 14 zvaničnika Gadafijevog režima nalazi u Agadezu, gradu na severu Nigera. ..Izvestan broj libijskih generala lojalnih bivšem libijskom vođi Moameru Gadafiju...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.