ISIS DOŽIVEO TEŽAK PORAZ: Izgubili glavno uporište u Libiji, rodni grad Gadafija

Izvor: Telegraf.rs, 05.Dec.2016, 17:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ISIS DOŽIVEO TEŽAK PORAZ: Izgubili glavno uporište u Libiji, rodni grad Gadafija

Libijske snage preuzele su danas potpunu kontrolu nad Sirtom, gradom koji su držali džihadisti Islamske države, saopštili su zvaničnici.

- Naše snage imaju potpunu kontrolu nad Sirtom posle borbi koje su trajale više od šest meseci - izjavio je za AFP portparol provladinih snaga Reda Isa.

Isa je naveo da se takozvana Islamska država "potpuno raspada".

Sirt je poslednji značajniji grad koji se nalazio pod kontrolom Islamske države, a ofanziva za oslobađanje tog grada pokrenuta je 12. maja.

(Telegraf.rs/Tanjug)


Pogledaj vesti o: Libija,   Gadafi,   Moamer Gadafi

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ISIS preti Turskoj: Goreće vam ambasade!

Izvor: Mondo, 05.Dec.2016

Novi portparol Islamske države zapretio je danas napadima na turske ambasade širom sveta i pozvao pristalice iračkog grada Tal Afara, u blizini Mosula, da ne beže pred ofanzivom iračkih snaga...Foto: printscreen, youtube.."Uništite im vozila, napadajte ih..u njihovim sklništima kako bi mogli da...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.