ID preuzela odgovornost za napad u Libiji

Izvor: RTS, 09.Jan.2016, 01:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ID preuzela odgovornost za napad u Libiji

Ogranak Islamske države sa istoka Libije preuzeo je odgovornost za bombaški napad kamionom-bombom na policijsku bazu u gradu Ziltenu pre dva dana, javljaju lokalni mediji.
U saopštenju postavljenom na Tviter nalozima simpatizera ID nekoliko sati posle napada, grupa koja se naziva ID iz provincije Barka je navela da je napad izvršio Abu el Abas el Muhadžir.

On je detonirao svoj >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kamion pun eksploziva u grupi libijskih policajaca u bazi, prenela je agencija AP.
U napadu je ubijeno najmanje 65 policajaca, dok je dvesta povređeno, saopštile su libijske vlasti.
Prezime napadača, El Muhadžir, ukazuje da se ne radi o Libijcu, navodi američka agencija.
U međuvremenu, džihadisti su preuzeli odgovornost i za napad na izraelski turistički autobus u Kairu, koji su egipatski zvaničnici opisali kao vandalizam u kojem nije bilo žrtava.
ID je navela da je jedan "bezbednosni odred" gađao "autobus sa turistima Jevrejima" i da ima "poginulih i ranjenih u redovima Jevreja i hotelskih bezbednosnih snaga", prenosi AFP.
Međutim, zvaničnici i očevici rekli su juče da je banda mladića bacala petarde na autobus i policajce koji su obezbeđivali hotel, ali da tom prilikom niko nije povređen.
U saopštenju se ne pominju Jevreji, već izraelski Arapi koji su odseli u hotelu "Tri piramide".
Pogledaj vesti o: Libija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.