Haos na Mediteranu: Libija pucala na italijanski brod

Izvor: B92, 18.Jul.2023, 19:11

Haos na Mediteranu: Libija pucala na italijanski brod

Libijska obalska straža napala je mitraljeskom vatrom italijanski ribarski brod koji je plovio u međunarodnim vodama.

To je izjavio prvi čovek italijanske grupe brodovlasnika Fabio Mikalici.

Naveo je da je napad, po svemu sudeći, izveden sa plovila koje je Libiji poklonila italijanska vlada. Mikalici, šef sicilijanske Federacije brodovlasnika, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << objasnio je da je ribarski brod "Orizonte" plovio na oko 150 kilometara severno od libijskog grada Misrate i da je tada izveden napad u kojem je plovilo oštećeno, ali nije bilo povređenih članova posade, prenosi Rojters.

Mikalici je rekao Rojtersu da je ribarski brod ozbiljno oštećen u pucnjavi i potvrdio da je kapetan pretrpeo šok.

"Ovaj akt nasilja bez presedana duboko je uzdrmao sicilijansku pomorsku zajednicu i zato zahtevamo odlučan i hitan odgovor italijanskih i međunarodnih institucija", navodi se u saopštenju Federacije brodovlasnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.