Izvor: Beta, 09.Jul.2011, 23:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

General: Vreme je za kompromis sa libijskim vlastima

PARIZ, 9. jul 2011. (Beta-AFP) - Francuski general Vensan Deport, koga je francusko Ministarstvo odbrane kaznilo jer je javno kritikovao način vodjenja rata u Avganistanu, ocenio je da je u Libiji "došlo vreme da se napravi kompromis sa libijskim vlastima".

U intervjuu francuskom listu "Žurnal di dimanš", general Deport, bivši direktor Vojne akademije, ocenio je "da se u Libiju počelo kao što su i Amerikanci krenuli u Irak 2003... ubedjeni da je naša oružana moć sasvim dovoljna da proizvede političke rezultate".

"Ta riskantna opklada u brzu pobedu, bez angažovanja kopnenih trupa, kojih doduše više i nemamo u dovoljnom broju, nije uspela", dodao je on.

Stoga, smatra Deport, "vreme je da se postigne kompromis sa libijskim vlastima", što ne znači, dodaje, "da je potrebno odmah prekinuti bombardovanje".


Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

FRANCUSKI GENERAL: VREME JE ZA KOMPROMIS SA GADAFIJEM

Izvor: Kurir, 10.Jul.2011, 00:57

PARIZ - Francuski general Vensan Deport, koga je francusko Ministarstvo odbrane kaznilo jer je javno kritikovao način vođenja rata u Avganistanu, ocenio je da je u Libiji "došlo vreme da se napravi kompromis sa libijskim vlastima"...U intervjuu francuskom listu Žurnal di dimanš, general Deport,...

Nastavak na Kurir...

Francuski general: Vreme je za kompromis sa Gadafijem

Izvor: Vesti-online.com, 10.Jul.2011

Francuski general Vensan Deport, koga je francusko Ministarstvo odbrane kaznilo jer je javno kritikovao način vođenja rata u Avganistanu, ocenio je da je u Libiji "došlo vreme da se napravi kompromis sa libijskim vlastima". U intervjuu francuskom listu "Žurnal di dimanš", general Deport, bivši...

Nastavak na Vesti-online.com...

Francuski general: Vreme je za kompromis sa Gadafijem

Izvor: TvojPortal.com, 10.Jul.2011

/vesti online/ Francuski general Vensan Deport, koga je francusko Ministarstvo odbrane kaznilo jer je javno kritikovao način vođenja rata u Avganistanu, ocenio je da je u Libiji "došlo vreme da se napravi kompromis sa libijskim vlastima". U intervjuu francuskom listu "Žurnal di dimanš", general...

Nastavak na TvojPortal.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.