Gadafijev sin Saif al-Islam uplašen i  u bekstvu

Izvor: S media, 26.Okt.2011, 12:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gadafijev sin Saif al-Islam uplašen i u bekstvu

Gadafijev sin Saif al-Islam često je zvao oca telefonom i bio je obuzet strahom od artiljerijske vatre dok je pokušavao da pobegne iz Bani Valida prošle nedelje, rekao je jedan od funkcionera koji je bio uz njega.

Sin ubijenog libijskog vođe Moamera Gadafija Saif al-Islam je često zvao oca telefonom i bio je obuzet strahom od artiljerijske vatre dok je pokušavao da pobegne iz Bani Valida prošle nedelje, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << rekao je jedan od funkcionera koji je bio uz njega.

- Bio je nervozan. Imao je satelitski telefon i često je zvao svog oca - rekao je Al-Senusi Šarif, pukovnik u Gadafijevoj vojsci, koji je bio deo Gadafijevog obezbeđenja u Bani Validu do pada tog grada 17. oktobra.

Istraga o Gadafijevoj smrti

Čitulja za Gadafija u podgoričkim novinama

Sudbina Gadafijeve dece

- Stalno nam je govorio - nemojte da kažete nikome gde sam, delovao je zbunjeno - dodao je Senuši u izjavi Rojtersu iz improvizovanog zatvora na aerodromu u Bani Validu gde ga drže snage bliske Nacionalnom prelaznom savetu.

Saif Al-Islam je jedini Gadafijev sin koji još nije pronađen. Školovan u Londonu i odlično govori engleski a dugo je smatran za prijatelja Zapada u Libiji.

Senusi je Rojtersu rekao da je Saif pobegao iz grada otprilike onog dana kada su Bani Valid zauzele pobunjeničke snage. - Saifov konvoj je pogođen iz vazdušnog napada dok je napuštao Bani Valid, ali on je uspeo da pobegne živ - rekao je on.

Jedan zvaničnik Nacionalnog prelaznog saveta je u ponedeljak rekao da se Saif al-Islam nalazi u blizini libijske granice sa Nigerom i Alžirom i namerava da pobegne iz zemlje koristeći lažni pasoš.

- On je u trouglu sa Nigerom i Alžirom, u oblasti Gat. Dobio je lažni libijski pasoš u regionu Murzuk - rekao je ovaj zvaničnik za Rojters.

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Moamer Gadafi

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.