GENERAL SE NE PREDAJE! Helikopteri nadleću SPECIJALCE, Haftarova PUSTINJSKA OLUJA uskoro počinje (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Jul.2019, 20:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GENERAL SE NE PREDAJE! Helikopteri nadleću SPECIJALCE, Haftarova PUSTINJSKA OLUJA uskoro počinje (FOTO/VIDEO)

Libijska nacionalna armija (LNA) počela je da šalje velika pojačanja južno od prestonice Tripolija

Ova pojačanja bi trebalo da učestvuju u oslobađanju Garijana, gradića južno od Tripolija koji su zauzele snage lojalne Vladi nacionalnog jedinstva (VNJ).

Garijan je važan za snage lojalne Kalifi Haftaru zato što je predstavljao važnu bazu snaga lojalnih generalu na zapadu zemlje. Iz Garijana >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je takođe krenula ofanziva na Tripoli.

#LNAAF defently received a new shipment of MI-35 attack helicopters pic.twitter.com/A2sZsfPbtr

— Mohamed Mansour 🇪🇬 (@Mansourtalk) July 3, 2019

Izvori bliski LNA koje prenosi Saut Front navode da su stigle jedinice 210, 105, 110, 20. divizije, kao i elitni Borbeni bataljoni Tarik bin Zijad.

Kao što se može i videti na snimcima koji su se pojavili na Tviteru, jedinice od tehnike imaju oklopna i tehnička vozila naoružana teškim mitraljezima i protivtenkovskim navođenim raketama.

Footage filmed by #LNAAF MI-35 attack helicopter of #LNA special forces reinforcements towards #Tripoli pic.twitter.com/by7mRD0CgW

— Mohamed Mansour 🇪🇬 (@Mansourtalk) July 3, 2019

Sve je snimljeno iz helikoptera Mi-35, pa je vrlo verovatno da će snage LNA imati i vazdušnu podršku pri oslobađanju Garijana. Te moderne letelice je Haftar nabavio iz za sada nepoznatih izvora, mada je prema stranim ekspertima u pitanju najočigledniji primer ruske podrške starom generalu.

Pogledajte rezultate

BONUS VIDEO: Ovo su NAJOPASNIJI avioni današnjice
Pogledaj vesti o: Libija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.