Francuski agent ubio Moamera Gadafija

Izvor: Glas javnosti, 30.Sep.2012, 12:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuski agent ubio Moamera Gadafija

TRIPOLI - Diplomatski izvori u Tripoliju skloni su da veruju da je moguće da je nekadašnjeg libijskog lidera Moamera Gadafija ubio agent francuskih specijalnih službi.

Italijanski dnevnik "Korijere dela Sera"  ukazuje da zvanična verzija o Gadafijevoj smrti već dugo ne uživa poverenje kod mnogih Libijaca i podseća na nedavnu izjavu Mahmuda Džabrila, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << koji je u vreme Gadafijevog ubistva bio predsednik izvršnog odbora Prelaznog nacionalnog saveta i pretendent na funkciju libijekog premijera posle julskih parlamentarnih izbora.

Džabril je jednom od egipatskih TV kanala rekao da je Gadafija ubio strani agent, koji se ubacio među članove revolucionarnih brigada. U zapadnim diplomatskim krugovima u Tripoliju preovladava mišljenje da, ako je Gadafija zaista ubio strani agent, to je "skoro sigurno bio francuski agent", prenosi list.
Pogledaj vesti o: Libija,   Gadafi,   Moamer Gadafi

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.