FRANCUSKA SPREMNA DA NASTAVI VOJNE AKCIJE U LIBIJI

Izvor: Kurir, 24.Avg.2011, 23:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FRANCUSKA SPREMNA DA NASTAVI VOJNE AKCIJE U LIBIJI

PARIZ - Predsednik Francuske Nikola Sarkozi izjavio je da će njegova zemlja nastaviti da pruža vojnu podršku libijskim pobunjenicima, koji u u toj državi pokušavaju da svrgnu režim Moamera el Gadafija

PARIZ - Predsednik Francuske Nikola Sarkozi izjavio je da će njegova zemlja nastaviti da pruža vojnu podršku libijskim pobunjenicima, koji u u >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << toj državi pokušavaju da svrgnu režim Moamera el Gadafija.

"Spremni smo da nastavimo vojnu operaciju, u skladu s Rezolucijom 1973 Saveta bezbednosti UN, sve dok je našim libijskim prijateljima to potrebno", rekao je Sarkozi novinarima u Parizu, posle sastanka sa šefom vlade libijskih pobunjenika Mahmudom Džibrilom.

Džibril je kazao da je najveći deo prestonice Tripolija pod kontrolom pobunjenika, ali da se borbe nastavljaju, preneo je AFP.

On je dodao da će novoj libijskoj vladi biti potrebna jaka podrška zapadnih zemalja.

"Borba nije okončana... tu je još mnogo "džepova" u gradu i delova starog režima koji nastavljaju da pucaju", rekao je on i upozorio da će "potom uslediti druga bitka koja će biti surovija - bitka za rekonstrukciju zemlje".

Očekuje se da Savet bezbednosti UN tokom sedmice glasa o rezoluciji koja predviđa odmrzavanje milijarde dolara vrednih libijskih aktiva, kako bi opozicone snage mogle da uspostave rukovodstvo i plate za vitalnu medicinsku i humanitarnu pomoć.
Pogledaj vesti o: Moamer Gadafi,   Gadafi,   Tripoli

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.