Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Apr.2016, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ero i Štajnmajer u Tripoliju

Šefovi diplomatija Francuske Žan-Mark Ero i Njemačke Frank-Valter Štajnmajer doputovali su u subotu u Libiju na razgovore sa šefom Vlade nacionalnog jedinstva Fajazom Seradžom kako bi mu ponudili podršku u njegovom nastojanju da stabilizuje ovu sjevernoafričku državu.

Posjeta Eroa i Štajnmajera dio je napora EU da obnovi zakon i red u Libiji i spriječi eventualni novi talas migranata ka Italiji. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa <<

Zapadne vlasti, takođe su zabrinute zbog sve većeg prisustva militanata Islamske države Iraka i Levanta (IDIL) u Libiji, koja je zahvaćena haosom od 2011. godine kada je sa vlasti svrgnut Moamer Gadafi.
Pogledaj vesti o: Tripoli,   Gadafi

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Štajnmajer i Ero iznenada u poseti Libiji

Izvor: B92, 17.Apr.2016, 00:53

Šefovi diplomatija Nemačke i Francuske, Frank Valter Štajnmajer i Žan-Mark Ero, doputovali su u nenajavljenu posetu Libiji da bi pružili podršku novoj vladi...Štajnmajer i Ero trebalo bi da se s predsednikom vlade nacionalnog jedinstva Fajezom el Saradžom sastanu u pomorskoj bazi u Tripoliju,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.