Izvor: Radio 021, 08.Dec.2019, 18:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Engleski jezik najbolje se govori u Holandiji, a najgore u Libiji

Engleski jezik je kao što je poznato najpopularniji jezik na svetu, a "The Economist" donosi infografiku koja pokazuje koji narodi najbolje govore engleski.

Na prvom mestu je Holandija, koju slede Švedska, Norveška i Danska, dok su na poslednjim mestima Irak, Kuvajt, Oman, Saudijska Arabija i Libija. Od 100 država, Hrvatska zauzima 14, a Srbija 17 mesto. Bosna i Hercegovina nije bila uključena u ovo istraživanje.

Što se tiče gradova, ovaj jezik se najbolje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << govori u Amsterdamu, Stokholmu, Kopenhagenu, Helsinkiju, Oslu i Beču. Na poslednjim mestima su Rijad, Bagdad i Taškent.

Testove je polagalo više od dva miliona ljudi, 59 odsto su bile žene, dok je ostatak činila muška populacija. Ukupno 90 odsto ispitanika imalo je manje od 40 godina.

Testovi nisu sveobuhvatni, niti reprezentativni. Obavljeni su u 100 zemalja, a učestvovali su samo ljudi koji imaju pristup internetu, kao i vreme i spremnost za testiranje.

Dakle, može se reći da su rezultati pristrasni prema bogatijim zemljama koje interesuje ovaj jezik.

Autor: Klix.ba

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Libija

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.