Džihadisti oborili MiG-21 u Libiji

Izvor: Vesti-online.com, 18.Mar.2017, 20:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džihadisti oborili MiG-21 u Libiji

Avion MiG-21 oružanih snaga maršala Kalife Haftara oboren je u Bengaziju, na istoku Libije, tokom napada na položaje ekstremista, rekao je vojni izvor.

Maršal Kalifa Haftar, samoproklamovani vođa Nacionalne libijske vojske (NLA) koja deluje na istoku zemlje, odbija da se prikloni Vladi nacionalnog jedinstva sa sedištem u Tripoliju, jedinoj koju priznaju Evropljani, Amerikanci, nekoliko afričkih zemalja i UN. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<

- Jedan MiG-21 je oboren raketom sa termičkim navođenjem - rekao je za agenciju Frans pres Mohamad Gunem, portparol vazduhoplovstva maršala Haftara, i dodao da su avion srušile "terorističke grupe", a da se pilot spasao katapultiranjem.

Prema njegovim rečima avion oboren tokom napada na poslednje uporište ekstremista u Al Sabri, na severu Bengazija.

Maršal Haftar je objavio rat islamističkim radikalnim grupama, posebno u Bengaziju, drugom po veličini gradu Libije, i uspeo da od njih oslobodi da povrati veliki deo tog grada koji je u ruke ekstremista pao 2014. godine.

Po novinskoj agenciji paralelnih vlasti na istoku Libije, snage Nacionalne libijske vojske pojačale su napade na poslednja uporišta ekstremističkih grupa u Bengaziju, te su neki od pripadnika tih grupa noćas pokušali da pobegnu u Al Sabri.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.