Devet izbeglica stradalo i oko 600 spaseno kod obale Libije

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Mar.2016, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Devet izbeglica stradalo i oko 600 spaseno kod obale Libije

Devet izbeglica je stradalo a oko 600 je spaseno kod libijske obale na putu ka Evropi, saopštile su danas libijske vlasti.

"Devet izbeglica je stradalo u brodu koji je potonuo. Njihova tela su izvučena iz vode i prebačena u mrtvačnicu", saopštio je libijski ogranak Crvenog polumeseca.Brod s migrantima bio je jedan od nekoliko brodova kod obale grada Zavija, oko 45 kilometara zapadno od Tripolija.

Spasilačke službe su uspele da spasu oko 600 izbeglica koje su u >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << nesigurnim brodovima krenule ka Evropi. Među njima je bilo oko 60 žena i 11 dece.

Izbeglice su pretežno iz Sudana i Bangladeša.

Krijumčari koriste haos u Libiji kako bi ilegalno prebacili izbeglice na putu ka Evropi.

U Libiji vlada haos posle ubistva dugogodišnjeg libijskog lidera Moamera el Gadafija u oktobru 2011. godine. Libija je podeljena između međunarodno priznate vlade sa sedištem u Tobruku, na istoku, i druge vlade u Tripoliju koju podržavaju islamski pobunjenici.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BRODOLOM U LIBIJI Devet izbeglica stradalo, oko 600 spaseno

Izvor: Blic, 20.Mar.2016

Devet izbeglica je stradalo, a oko 600 je spaseno kod libijske obale na putu ka Evropi, saopštile su danas libijske vlasti..."Devet izbeglica je stradalo u brodu koji je potonuo. Njihova tela su izvučena iz vode i prebačena u mrtvačnicu", saopštio je libijski ogranak Crvenog polumeseca.Brod s migrantima...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.