Dečak koji je preživeo pad aviona ide kući

Izvor: Blic, 15.Maj.2010, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dečak koji je preživeo pad aviona ide kući

Devetogodišnji holandski dečak Ruben van Asuv koji je jedini preživeo pad aviona u Libiji, danas će se vratiti kući, javlja BBC.

Holandski zvaničnici su izjavili da će se Ruben sa svojim rođacima vratiti u Holandiju gde ga čeka dalji oporavak od nesreće.

Ruben je u petak saznao da su mu roditelji i brat poginuli u avionskoj nesreći u kojoj su stradale ukupno 103 osobe.

Prema rečima libijskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << avio istražitelja, piloti nisu prijavili nikakve problem tokom sletanja na aerodrom u Tripoliju.

Rubenovi rođaci kažu da se dečak dobro oporavlja, s obzirom na sve okolnosti.

"Mi smo mu objasnili šta se dogodilo”, rekao je Rubenov ujak i dodao da dečak zna da je izgubio roditelje i brata.

"Cela familija će preuzeti odgovornost za Rubena, staraćemo se o njegovoj budućnosti”, dodaje ujak.

On je zamolio medije da poštuju njihovu privatnost, jer će vreme koje dolazi za njih biti veoma teško.

Ruben je sa porodicom bio na safariju u Južnoj Africi. Njegovi roditelji su organizovali put kako bi proslavili 12,5 godina braka, što je čest običaj u Holandiji.

Sedig Benzala, šef lekarskog tima koji se brine o dečaku rekao je da se Ruben dobro oporavlja nakon operacije koja je trajala više od četiri sata. Tokom operacije sanirani su višestruki prelomi koje je dečak zadobio prilikom rušenja aviona.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.