CRNI REKORD: U danu spaseno 2.900 emigranata

Izvor: Mondo, 28.Jun.2015, 22:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CRNI REKORD: U danu spaseno 2.900 emigranata

Italijanska obalska straža saopštila je da su vojni brodovi zemalja članica multinacionalne misije u Mediteranu danas spasili najmanje 2.900 migranata sa 21 broda koji su isplovili iz Libije.

Foto: AP Photo/Italian Navy, file

Kako je saopšteno, u akcija su učestvovali vojni brodovi Italije, Španije, Irske i Velike Britanije, kao i jedan brod humanitarnih organizacija.

Do sada je ove godine u >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Mediteranu spaseno oko 60.000 migranata i prebačeno u italijanske luke.

Većina njih beži od ratova u Africi i na Bliskom istoku i nadaju se da se povežu s porodicama u severnoj Evropi.

Italija želi da severnoevropske zemlje preuzmu određen broj migranata, odnosno da se odrede kvote, što većina njih odbija da učini.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.