Britanci da hitno napuste Bengazi

Izvor: Mondo, 24.Jan.2013, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanci da hitno napuste Bengazi

Britanski državljani treba hitno da napuste libijski grad Bengazi zbog opasnosti po državljane zapadnih zemalja, saopštio je danas britanski Forin ofis.

U saopštenju se navodi da ne može da se iznese više detalja o prirodi te opasnosti, ali se ističe da postoji opasnost od napada iz osvete na državljane zapadnih zemalja zbog francuske vojne intervencije u Maliju, javio je Bi-Bi-Si (BBC).

U >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Libiji postoji opasnost i od otmica, navodi se u saopštenju. Forin ofis, od septembarskog napada prošle godine na konzulat SAD u Bengaziju, savetuje Britance da ne putuju u ovaj grad i većinu drugih libijskih oblasti.

U napadu na američki konzulat 11. septembra ubijeni su američki ambasador Kris Stivens i još trojica Amerikanaca.

Prošle sedmice u susednom Alžiru, ekstremisti su zauzeli jedno gasno postrojenje i oteli na stotine talaca, u znak osvete zbog francuskih operacija protiv ekstremista u Maliju.

U opsadi koja je trajala četiri dana ubijeno je 37 stranih državljana, među kojima je bilo šestoro Britanaca.

(Tanjug, foto: arhiva AP)

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Više zemalja pozvalo na napuštanje Bengazija

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 25.Jan.2013, 09:12

Poslije Velike Britanije, i Njemačka, Holandija, Kanada i Australija pozvale su sve svoje državljane koji se nalaze u Bengaziju da odmah napuste taj libijski grad, zbog opasnosti koja prijeti državljanima zapadnih zemalja. "Sada smo svjesni konkretne i neposredne opasnosti za zapadnjake u Bengaziju...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.