Britanci bombarduju Islamsku državu bolivudskom muzikom

Izvor: B92, 02.Jun.2016, 19:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanci "bombarduju" Islamsku državu bolivudskom muzikom

Libija -- Britanske specijalne snage koje operišu u Libiji “bombarduju“ položaje Islamske države bolivudskom muzikom kako bi ih “psihički porazili“.

Britanci su navodno počeli da koriste tu taktiku nakon što je to predložio jedan Pakistanac koji radi u jedinici, koji je naveo da će na džihadiste uticati onaj tip kulture kojem se žestoko protive.

Takođe, takav vid akcije bi učinio daizgleda >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kao da ID gubi moć na svojoj teritoriji, s obzirom na to da je takav vid muzike i kulture zabranjen.

U jednom od incidenata, dva automobila su se približila teritoriji koju kontroliše ID iz kojih se začula indijska muzika kako bi omela džihadiste.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Novi način ratovanja: "Bombarduju" ID bolivudskom muzikom

Izvor: Nezavisne Novine, 02.Jun.2016

Britanske specijalne snage koje operišu u Libiji "bombarduju" položaje Islamske države bolivudskom muzikom kako bi ih "psihički porazili"...Britanci su, navodno, počeli da koriste tu taktiku nakon što je to predložio jedan Pakistanac koji radi u jedinici, koji je naveo da će na džihadiste uticati...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.